Ο Στέφανος Δημητρίου ξεκινάει τα drums σε ηλικία 16 χρονών. Στο Βόλο απ’όπου και κατάγεται, ασχολείται ερασιτεχνικά παίζοντας σε διάφορα groups. Στη συνέχεια σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών για δύο χρόνια.

Από το 1985 και για 8 χρόνια συνεργάζεται με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ακολουθούν διάφορες συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως, Αλεξίου, Θεοδωράκης, Αρβανιτάκη, Τσακνής-Μαχαιρίτσας, Τσανακλίδου, χατζηγιαννη κ.α., με συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Το 1997, δημιουργεί με φίλους μουσικούς το group Loud Jazz, όπου παίζουν σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, σχηματίζει με τους Αποστόλη Άνθιμο και Χρήστο Παπαδόπουλο τους Trias, ένα group που έχει στο ενεργητικό του ένα live CD («THEATRO») από συναυλίες που έγιναν στο εξωτερικό. Από το 1999 ξεκινά την διδασκαλία στην σχολή «Πολυρρυθμία» Το 2001 συμμετέχει σε 2 συναυλίες, στο Δ.Θ.Βόλου και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον τρομπετίστα της Jazz Arturo Sandoval.

Το 2003 η πολυρρυθμία συνεργάζεται με το Modern Music School (MMS)απ’οπου προσκαλείται να λάβει μέρος σε drum camp στη Γερμανία με drummers όπως, ο Thomas Lang, Johnny Rabb, Steve Alexander και άλλοι.

Τον Οκτώβρη του 2004, μαζί με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρο Λάντσια δημιουργούν το power trio.

Από το καλοκαίρι του 2005 διδάσκει στο Ωδείο Τέχνης Γ. Φακανά. Αυτή τη περίοδο συνεργάζεται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.